DESPRE NOI

Biserica Adventista de Ziua a Saptea (Seventh-day Adventist Church) este o biserica crestina, evanghelica, protestanta, care marturiseste pe Isus Hristos ca Domn si Mântuitor. Ea recunoaste Sfânta Scriptura ca fiind singura norma de credinta si practica. Biserica îsi îndeplineste misiunea în asteptarea iminentei reveniri a Domnului Isus Hristos.
Denumirea Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea se refera la doua aspecte majore ale credintei lui Isus, fundamentate pe adevarul biblic al Scripturei: credinta în revenirea iminenta a Domnului Isus Hristos si respectarea zilei de Sabat ca memorial al creatiunii si semn al rascumpararii.

Biserica Cre?tina Adventista de Ziua a ?aptea este o familie ce are o forma de conducere preponderent reprezentativa, aleasa în mod liber. Forma de conducere reprezentativa a Bisericii recunoaste ca autoritatea apartine credinciosilor Bisericii, iar responsabilitatea executiva pentru administrarea Bisericii este delegata unor organisme reprezentative ?i unor slujbasi reprezentativi.

Biserica Adventista de Ziua a ?aptea, Conferin?a Moldova reprezinta Bisericile Adventiste de Ziua a ?aptea din jude?ele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea.

Primul adventist a fost fratele GHEORGHIU NECULAI care a primit credinta in 1914. El impreuna cu alti convertiti au format apoi o biserica. Casa de rugaciune a fost in casa fratelui GHEORGHIU, iar in 1920 se muta in casa fratelui ONCIUC pentru 6 ani, dupa care se muta in casa unui evreu.

In centrul vechi al orasului se desfasoara ore de cult timp de 5 ani. Mai tarziu fratele BONCIUC cheama fratietatea in casa lui care in timp devine neincapatoare si necesita modificari. S-au demolat peretii a 3 camere pentru a incapea cei 50 de credinciosi din vremea aceea.

In anul 1937 fratele BONCIUC cumpara o casa in piata GRIVITA, iar de atunci si pana in prezent biserica Adventista de Ziua a Saptea s-a strans in locul acela, casa fiind modernizata.

Iata cativa pastori care au deservit aceasta biserica de-a lungul anilor: fratele PADUREANU, fratele NECULAI ALEXE, fratele AUREL BALAN, fratele TOLAN, fratele OFITERU ILIE, fratele PROCS, fratele BOSTAN, fratele UBA, fratele VRANCEANU, fratele COLTUNEAC VASILE, fratele CIORBA, fratele TITU MIHALACHE, fratele MORHAN DUMITRU, fratele GOLEA ADRIAN, fratele NEACSU DOREL,fratele Apostol Alin,fratele Nica Tiberiu, Dorin Cristea, iar in prezent fratele Sorohan Gabriel.